Κυριακή, Ιανουαρίου 27, 2008

συνταγή: τορτελίνια με πιπεριές και πάστα ελιάς..

Ναι. αυτό που όλοι περιμέναμε.

Υλικά:
Πιπεριές(RGB, CMYK, GREYSCALE..κλπ)
κρεμμύδια
ντομάτες
τορτελίνια
Πάστα ελιάς (θρούμπα)
αλάτι πιπέρι βασιλικός (προαιρετικό)
Λάδι Νερό κρέμα γάλακτος.


Σκεύη:
Κατσαρόλα
τηγάνι
σουρωτήρι για μακαρόνια
ξύλινη σπάτουλα
αναδευτήρι για μακαρόνια(κοινώς: κουτάλα με τρύπες)
βαθύ πιάτο (αλλιώς δεν πετυχαίνει)
πιρούνι
ξύλινο σκεύος για την κοπή των λαχανικών.(προαιρετικό)
μαχαίρι.


Διαδικασία:
-Κόβουμε όσες πιπεριές θέλουμε, σε αρκετά λεπτές λωρίδες. Κόκκινες, κίτρινες, πράσινες, πορτοκαλί (όχι μπλε).
-Κόβουμε κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά λεπτά κομματάκια.
-Κόβουμε και ντοματούλα φρέσκια σε μικρά κυβάκια.
-Βράζουμε τορτελίνια σε κατσαρόλα.(ουγκ)
-Απλώνουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε τα τορτελίνια για να μην κολλήσουν.
-Όταν ζεσταθεί το τηγάνι το χαμηλώνουμε στο 3 και ρίχνουμε τα κομμένα (κρεμμύδια, πιπεριές και ντομάτες.).
-Ανακατεύουμε απαλά.
-Όταν ροδίσουν τα κρεμμύδια και παπαριάσουν οι πιπεριές, ανεβάζουμε στο 9 και ύστερα σβήνουμε με κρασάκι. Και μετά ξαναχαμηλώνουμε το μάτι στο 6 (περίπου).

(έχουμε υπόψιν μας τα μακαρόνια και τα βγάζουμε όταν η προκαθορισμένη ώρα που γράφει στο κουτί περάσει.)

-Ρίχνουμε αλατάκι πιπεράκι στο τηγάνι. Και ανακατεύουμε πάλι.
-Προσθέτουμε 1μιση κουταλιά πάστα ελιάς. Και ξαναμαναανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε ακρετό βασιλικό (αν μας αρέσει), κατα προτίμηση φρέσκο. Και.. ανακατεύουμε. ¬!¬
-Αφήνουμε να βράσει.

(εδώ είναι το σημείο που όποιος θέλει ρίχνει ότι γουστάρει μέσα.)

-Ανακατεύουμε.
-Ανακατεύουμε.
-Αφού έχει βράσει αρκετά ωστε να μελλώσει (στην ανάγκη ρίχνουμε και λίγο νεράκι για να μελλώσει παραπάνω) προσθέτουμε ελλάχιστη κρέμα γάλακτος και αφού το αφήσουμε λίγο ακόμα στη φωτιά, το βγάζουμε γρήγορα γιατί αν βράσει για πολλή ώρα η κρέμα δεν θα βγει ωραίο.
-Ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα τα τορτελίνια και ανακατεύουμε να πάει παντού.
-σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Και καλή όρεξη. :)

τιπς:
1 υπάρχουν δύο είδη τοτρελίνια. Με τυρί και με αλαντικό. Και τα δύο ταιριάζουν στη συνταγή.
2 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλα είδη μακαρόνια, όπως πένες, τριβελάκι, κοφτό (κλπ.) γενικά ότι γουστάρουμε
3 μία γλάστρα φρέσκου βασιλικού πάντα είναι χρήσιμη.(Να μην ξεχνάμε το πότισμα.)(δεν θα πρότεινα αγορά της γλάστρας σε ξεχασιάριδες φοιτητές. Θα μαραθεί το καημένο το φυτό και δε λέει.) Προσοχή, δεν την ρίχνουμε όλη μέσα στο φαί, φυλλαράκι φυλλαράκι.
4 πάντα είναι χρήσιμος ο πυροσβεστήρας.

(η παραπάνω συνταγή ήταν εμπνευσμένη από τον γνωστό σε όλους μας άζ-άγγελο)

1 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Σιγά τον γκουρού... Πες μας για εκείνο τον ξάδερφο τον κούκλο που είναι και chef... ;-P

Μαρτίου 07, 2008 2:53 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home